2012. december 20., csütörtök

10/52


Imre (35) szülei gyerek korában elhunytak. Édesanyja szülés közben, édesapja 1986-ban vonat balesetben. Nagyszülei nevelték fel. Szakmája szerint kertész, de egy tejüzemben dolgozott öt évet, míg létszám leépítés miatt el nem bocsájtották.

Viszonylag hamar megnősült. Született két gyermeke, most a nagyszülőknél laknak. Egyikük egyetemre szeretne menni, de Imre aggódik, mert tisztában van a most alakuló felső oktatási törvénnyel.

Ritkán látja őket, mert nincs pénze elutazni és apósáék sem kedvelik, de telefonon sűrűn beszélnek.
Jó a viszonyuk.

Egyik nap munkából hazaérve rajtakapta feleségét, hogy egy idegen férfival saját ágyukban szeretkezik. A dühtől vezérelve Imre mindkettőjüket megverte. Bírósági ügy lett belőle, a végén elváltak. Válás után is egy házban laktak, de nem bírt egy fedél alatt élni azzal a nővel, aki megcsalta. Gyermekeire íratta minden ingó és ingatlan vagyonát. Otthagyta családját.

Egy darabig alkalmi munkából tartotta fenn magát, de egy idő múlva nem bírta anyagilag. Több mint tíz éve, hogy az utcán él. Első éjszakáját nyáron, egy padon töltötte, nagyon megviselte, hogy gyermekeitől távol van.

Adományokból próbálja fenntartani magát. Dolgozni nem tud, mert gyerek korában elütötte egy autó és súlyos gerinc sérülése lett. A hideg, a front sok fájdalommal jár számára.

Most egyedül él egy fűtetlen fóliával kibélelt sátorban, a fővárosban. Nem sok emberrel, kommunikál, nincs sok barátja, ismerőse - „Nem foglalkozok senkivel.”

A Karácsonyt egyedül tölti idén, nincs pénze haza utazni gyerekeihez.

2012. december 17.       Budapest.           Ferenciek Tere.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése